Category Archives: Blog

Тракция в движение

Нейтропия & Meditrac Medical Equipment Ltd.
Представят Cervico 2000 & Vertetrac & D. B. S (Dynamic Brace System)

Cervico 2000 е динамично амбулаторно тракционно устройство за лечение на остра и хронична болка в шията, базирано на изцяло нов триизмерен подход.

Cervico 2000 надхвърля болкоуспокояването, за да се насочи към действителната причина за болката. Cervico 2000 активно насърчава заздравяването, като извършва декомпресия на шийния отдел на гръбначения стълб, намалявайки болката от наранявания, дискова херния, тортиколис и камшичен удар.

Cervico 2000 се откъсва от конвенционалните яки за шията, за да предложи самостоятелно решение, което може да бъде персонализирано според нуждите на пациента. Ключът към подхода на Cervico 2000 е неговата способност да провежда както симетрично, така и асиметрично сцепление към гръбначния стълб.

Предимства :
– Само 15 минути на сесия за лечение: Продължителността на лечението е по-кратка от другите конвенционални лечения, изискващи средно 15-20 минути на ден. В резултат на това пациентите вече не са времево ограничени и могат да си възвърнат контрола върху графика и живота си.

Индикации за употреба:
– Неприятна болка в резултат на дискогенни нарушения, остеоартрит или дегенеративни промени в гръбначния стълб
– Камшичен удар, обикновено в резултат на пътнотранспортно произшествие (наранявания, които не включват счупване или разместване на костите)
-Тортиколис в резултат на ревматичен или мускулен спазъм ,тортиколис с неврологични признаци, свързани с болка в шията (т.е. чиновници, секретари), продължителна компютърна употреба, шиене и т.н.
– Спортни травми (без счупване или изместване).

Vertetrac динамична амбулаторна 3-D тракция

Системата за лумбалната амбулаторна декомпресия на Vertetrac е
иновативен и ефективен подход към лечението на гръбначните травми и разстройства, включително: болка в долната част на гърба, сколиоза, спортна травма, херниални дискове и ишиас.
Vertetrac превъзхожда традиционните методи за сцепление, като скоби за тяло и декомпресионни техники, чрез прилагане на 3-D декомпресия: вертикална, хоризонтална, симетрична и асиметрична тяга, позволяваща пълна свобода на движение по време на лечението.

Новият продукт прилага декомпресия с хоризонтална сила, за да позволи едновременна 3-D декомпресивна терапия от всички направления.
Vertetrac позволява пълна свобода на движение: пациентът се насърчава да участва в активна рехабилитация по време на лечението, за да подбуди ускорено възстановяване.

Предимства :
– Само 30 минути на сесия за лечение – лечебните сесии са значително по-кратки и могат да бъдат завършени с минимално прекъсване на ежедневието на пациента.
– Пълна свобода на движение: пациентите, носещи устройството, имат свободата да се движат и да извършват леки дейности и физически упражнения, като ходене, стоене или седене по време на лечението.

Индикации за употреба:
– Всички заболявания на лумбален сегмент на гръбначния стълб от първичен и вторичен произход
– Заболявания в гръбначния стълб, причинени от неправилно подравняване на апофизните стави
– Заболявания в гръбначния стълб, причинени от спондилоартроза и спондилолистеза(Първа и втора степен)
– Спортни травми
– Ишиас
– Спинална стеноза поради дискова херния
– Идиопатична сколиоза (юноши, юноши или възрастни)

D. В. S (динамична система за захващане)

D.B.S. (Dynamic Brace System) е патентована система, използвана за лечение на идиопатична ювенилна, юношеска и възрастни сколиоза.

Сколиозата е странично изкривяване на гръбнака и се смята за най-честата деформация на гръбначния стълб. Приблизително 500 000 американски възрастни имат сколиоза над 30 °. Сколиозата при възрастни над 20-годишна възраст започва в детството или юношеството и се пренебрегва преди да стане доста тежка.

Има две различни форми на сколиоза: структурни, с определени промени в прешлените и постурален, който е от функционален характер.

Устройството D.B.S се прикачва към Vertetrac и регулира теглителната сила в комбинация с хоризонтална сила на натиск спрямо върха на кривината.

Предимства:
– Безопасен и ефективен
– Инвазивната процедура може да има необратими резултати и да изисква последваща рехабилитация след хоспитализация, докато лечението с D.B.S спестява от разходите за хирургична намеса и няма странични ефекти.

Индикации за употреба:
– Изкривяване на гръбначния стълб между 10-30 градуса със структурни промени, включително ротация. Прогресията на кривата трябва да се има предвид само при минимално увеличение от 5 градуса при две последователни рентгенови изследвания.

Уважаеми Пациенти, можете да подобрите здравето на мускулно-скелетната си система, да възстановите стойката си чрез медицинската апаратура на Meditrac в клиника Нейтропия само за 15-30 минути дневно в продължение на 10-15 дни.
Бъдете здрави и стройни!

Видео: Traction in motion

#Meditrac

Home

#Neitropia

Home page

Автор: Др. Елия Костова

Нейтропия Клиника